[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Belasting aftrekbaarheid weegt dat op tegen vergoeding door een verzekering van een Therapeutische Thaise Massage?

Een klant kiest vaak voor een therapeut die vergoed wordt door een verzekering.Hij neemt aan dat hem dat het minste geld kost. Dat is de eerste indruk. In praktijk blijkt dit anders in elkaar te zitten. Kosten die niet vergoed worden door een verzekering, kunnen namelijk van de belasting worden afgetrokken. Hieronder een voorbeeld.

Een Therapeut in de Thaise Massage maakt vaak een keuze. Dat is of hij zich aansluit bij een beroepsvereniging. Bij aansluiting kan een klant de massages vergoed krijgen.  Tot zo’n 500 euro per jaar.

Steeds meer therapeuten willen onafhankelijk blijven. Waarom eigenlijk?  Om lid te worden van een beroepsvereniging moet je het vak medische basiskennis doen. Dat is in mijn geval. Vaak veranderen de eisen die de verenigingen en verzekering stellen. Soms moeten therapeuten bepaalde vakken opnieuw doen en wie weet over 2 jaar moeten we weer andere cursussen. De tijd en geld die je in deze cursussen moet stoppen, gaat ten koste van andere goede opleidingen.

Voordelen zonder vergoeding verzekering

Sommige therapeuten besteden hun tijd en geld alleen in beroepsopleidingen. Ik behoor ook tot deze groep. Zo kan ik de kwaliteit van de Thaise Massage waarborgen en vergroten. Deze groei in kwaliteit loopt vertraging op, door het volgen van verplichte cursussen.Dit is de keuze, die ik als therapeut maak.

De voordelen bij een beroepsvereniging zijn:

  •  veel klanten gaan sneller naar zo;n therapeut
  •  de eerste behandelingen zijn gratis tot 500€.
  •  praktijken van dergelijke therapeuten zitten sneller vol

Voordelen van onafhankelijk zijn echter:

  • Je bent verlost van veel administratief werk.
  • Je kunt zelf een lager tarief stellen.
  • En boven de drempel zijn de massages aftrekbaar van de belasting.

[/vc_column_text][vc_message message_box_color=”alert-success” icon_type=”pixelicons” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-tick”]Bij behandeling van een chronische klacht is kwaliteit belangrijker. Bij een therapeut wiens behandelingen niet vergoed worden ben je uiteindelijkgoedkoper uit ![/vc_message][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”23275″ style=”vc_box_circle”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hieronder een voorbeeld. De kosten worden vergeleken bij behandelingen, die wel en die niet worden vergoed. Hierbij wordt aangenomen dat de:

  • de drempel voor de zorgkosten    = 400 € pjr
  • maximale vergoeding zorgkosten  = 500 per jaar
  • bijbetaling zorgkosten                 = 20 euro per behandeling

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Voorbeeld” font_container=”tag:h1|text_align:left” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.thaimar.nl%2Fmassage-therapie-breda%2F|||”][vc_single_image image=”23936″ onclick=”img_link_large”][vc_column_text]

Conclusie

Uit dit voorbeeld blijkt dat er een omslag punt ligt bij 12 behandelingen.

Iemand met bijvoorbeeld een frozen shoulder of  carpaal tunnel syndroom, migraine of burnout wordt vaker langer behandeld dan 3 maanden. Met minimaal 1 behandeling per week. Conclusie uit dit voorbeeld is dat behandelingen zonder vergoedingen goedkoper zijn wanneer periode langer is dan 3 maanden. Alleen dat is iemand zich vaak niet bewust.

De premie voor de alternatieve zorg is achterwege gelaten. Dan zou het omslag punt rond de 8 behandelingen per jaar liggen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Call Now Button