Verzekeren of niet

 

Belasting aftrekbaarheid weegt dat op tegen vergoeding door een verzekering van een Therapeutische Thaise Massage?

Een klant kiest vaak voor een therapeut die vergoed wordt door een verzekering.Hij neemt aan dat hem dat het minste geld kost. Dat is de eerste indruk. In praktijk blijkt dit anders in elkaar te zitten. Kosten die niet vergoed worden door een verzekering, kunnen namelijk van de belasting worden afgetrokken. Hieronder een voorbeeld.

Een Therapeut in de Thaise Massage maakt vaak een keuze. Dat is of hij zich aansluit bij een beroepsvereniging. Bij aansluiting kan een klant de massages vergoed krijgen.  Tot zo’n 500 euro per jaar.

Steeds meer therapeuten willen onafhankelijk blijven. Waarom eigenlijk?  Om lid te worden van een beroepsvereniging moet je het vak medische basiskennis doen. Dat is in mijn geval. Vaak veranderen de eisen die de verenigingen en verzekering stellen. Soms moeten therapeuten bepaalde vakken opnieuw doen en wie weet over 2 jaar moeten we weer andere cursussen. De tijd en geld die je in deze cursussen moet stoppen, gaat ten koste van andere goede opleidingen.

Voordelen zonder vergoeding verzekering

Sommige therapeuten besteden hun tijd en geld alleen in beroepsopleidingen. Ik behoor ook tot deze groep. Zo kan ik de kwaliteit van de Thaise Massage waarborgen en vergroten. Deze groei in kwaliteit loopt vertraging op, door het volgen van verplichte cursussen.Dit is de keuze, die ik als therapeut maak.

De voordelen bij een beroepsvereniging zijn:

  •  veel klanten gaan sneller naar zo;n therapeut
  •  de eerste behandelingen zijn gratis tot 500€.
  •  praktijken van dergelijke therapeuten zitten sneller vol

Voordelen van onafhankelijk zijn echter:

  • Je bent verlost van veel administratief werk.
  • Je kunt zelf een lager tarief stellen.
  • En boven de drempel zijn de massages aftrekbaar van de belasting.

Hieronder een voorbeeld. De kosten worden vergeleken bij behandelingen, die wel en die niet worden vergoed. Hierbij wordt aangenomen dat de:

  • de drempel voor de zorgkosten    = 400 € pjr
  • maximale vergoeding zorgkosten  = 500 per jaar
  • bijbetaling zorgkosten                 = 20 euro per behandeling

Conclusie

Uit dit voorbeeld blijkt dat er een omslag punt ligt bij 12 behandelingen. De premie is vaak tussen de 20 en 30 eu. De kosten bij verzekering bedragen dan tussen de 500 en 600 eu per jaar . De kosten zonder verzekeren bedragen dan bij een een behandelingstarief van 60, zo, n 700 eu. Wanneer aantal behandelingen toenmen wordt het verschil steeds kleiner .

Iemand met bijvoorbeeld een frozen shoulder of  carpaal tunnel syndroom, migraine of burnout wordt vaker langer behandeld dan 3 maanden. Met minimaal 1 behandeling per week. Conclusie uit dit voorbeeld is dat behandelingen zonder vergoedingen goedkoper zijn wanneer periode langer is dan 3 maanden. Alleen dat is iemand zich vaak niet bewust.

De premie voor de alternatieve zorg is achterwege gelaten. Dan zou het omslag punt rond de 8 behandelingen per jaar liggen

 

Contact

(+31} 645794721

marco@thaimar.nl

 

Openingstijden

Ma-Di- Woe — 9u – 12u
Do-Vrij  — 9:00u – 17:30u
Avonduren — evt op afspraak

Verlaatstraat 10,

4812 Am Breda, Nederland

Call Now Button