Thaise Voetenmassage

Thaise Voetenmassage

Wat is:

De Thaise Voetenmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren. Bij de Thaise voetenmassage worden de drukpunten op de voetzool met een massagestokje gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetenmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen..

Hoe wordt het uitgevoerd:

De Thaise voetenmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen. Eventueel kan de opwarmfase voor de voetenmassage voorafgegaan worden door een voetenbad. Dit voetenbad is al relaxed en zorgt er al voor dat men uit zijn hoofd kan geraken. Het is vaak een ideaal moment voor de intake.

Bij mijn huidige locaties is er nog geen gelegenheid voor een voetenbad. Wanneer die er wel is, zal de voetenmassage ook door een voetenbad voorafgegaan worden. Daarna volgen lichte knedingen en acupressuur met stokjes. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn dit zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven. De gewenste duur van deze massage is een uur. Maar het kan ook eventueel in 30 minuten.

Hoe wordt het ervaren:

Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat in deze visie het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt zouden er afvalstoffen vrijkomen, wat emoties los zou kunnen maken.

Call Now Button