Thaise Massages

Hoe worden Thaise massages uitgevoerd

De Thaise massages kunnen worden uitgevoerd op de mat, stoel, tafel en ook met stokjes ( Thaise Voetenmassage). Een mat kan zijn een futon of een speciale Thaise massage mat.
De laatste is oprolbaar en overal mee naar toe te nemen.
Op de mat kunnen allerlei strekkingen worden uitgevoerd. Tijdens de strekkingen worden allerlei massagetechnieken uitgevoerd op de energiebanen . Er komt zodoende meer ruimte komt en blokkades worden opgeheven waardoor energie vrijelijk kan stromen. De energie wordt zodoende weer in balans gebracht.

Vitaler door Thaise Massage 

In Thailand gaat men er vanuit dat een lichaam bestaat uit 72.000 energiebanen. Door blokkades wordt het energiesysteem verstopt en kan er op die plaatsen allerlei problemen, klachten ziektes ontstaan. In Thailand wordt er daarom veel aandacht besteed aan het vrijwaren van blokkades, men laat zich veel masseren. Men gaat er vanuit dat men zo veel ziektes kan voorkomen.
Door regelmatig Thaise Massages te ondergaan krijgt men het gevoel steeds losser in het lichaam te zitten , zowel fysiek als mentaal. En men wordt energieker en vitaler. De Thaise Massages worden ook uitgevoerd in ziekenhuizen.

Kenmerken van Thaise Massage

Het is de oudste geneeswijze in Thailand. Het bestaat ca  2500 jr.

  • Een van ‘s werelds oudste geneesmethoden.
  • Beïnvloed door de Chinese massage en Indiase yoga.
  • Unieke combi van energetische en fysieke aspecten .
  • Een gift voor het lichaam, de geest  en het gevoel .
  • Preventief:ziekte voorkomend,en lost blokkades op.

Preventieve Massages

Door regelmatig deze zeer massages te ondergaan, kunnen ziektes worden voorkomen. De energiebanen in je lichaam worden schoon gehouden van blokkades. Hierdoor kan de energie vrijstromen en kan het lichaam zichzelf herstellen. Deze massages zijn op het gehele lichaam gericht en kunnen in verschillende vormen worden verricht.  Ze zijn zeer intens en hebben een hele diepe werking.

Therapeutische behandelingen

De Thaise Yogamassage is de massage om allerlei chronische klachten te behandelen. Samen met de klant wordt het behandelplan opgesteld. De behandeling wordt op de klacht afgestemd. Bij Thaimar wordt ook gebruik gemaakt van Thaise Acupressuur.

Allerlei klachten kunnen worden weggenomen.
Klachten als been-, rug-, nek- , als schouderklachten kunnen worden weggenomen. . Ook klachten als futloosheid, stijfheid, hoofdpijn en depressiviteit kunnen door een Thaise massage effectief worden aangepakt. Dat zijn klachten die vaak worden veroorzaakt door blokkades in de energie banen. Door deze blokkades op te ruimen worden de spanning, pijn minder en de bewegingsvrijheid neemt toe.
In het algemeen zegt men dat Thaise Massage een oplossing kan bieden voor klachten waarvoor in het Westen geen remedie bestaat.

Thaise Yogamassage op de mat

De Thaise Yogamassage wordt traditioneel op een mat uitgeoefend. Het is een drukpuntmassage waarbij ook lichte strekkingen worden uitgevoerd. Beide, zowel de masseur/therapeut als gemasseerde hebben soepele kleding aan.

Thaise Stoelmassage

De Thaise Massage kan ook op een stoel worden uitgeoefend. Dat is vooral handig bij nek, schouder en rugklachten. Deze massage wordt vooral toegepast bij evenementen en bedrijven. Soms ook bij particulieren, die hinder ondervinden bij het liggen.

Thaise Voetenmassage

Dit is een massage die wordt uitgevoerd met Thaise stokjes. Deze behandeld door lichte druk op acupressuur punten op de voeten de organen en herstelt op deze wijze de balans in het lichaam. De voeten worden eerst opgewarmd door een lichte massage en eventueel een voetenbad.

Traditionele Thai Massage op de tafel

Dit is een variatie op de yogamassage op de mat. Deze is voor mensen bedoeld, die op een of andere manier niet op de vloer behandeld kunnen worden.

een thaise massage techniek

Beentechniek-Thaise Massages