Osteothai.

Behandeling bij Thaimar neemt de pijn weg en zorgt voor een structurele verbetering

Een voorbeeld van Osteothai & dynamische thaise massage

In de video zie je voorbeeld van Osteothai. Osteothai technieken en principes pas ik veel toe naast Thaise Acupressuur bij behandeling van klachten. Zie ook de website van mijn leraar : Osteothai Thierry Bienfassant

Waarom Osteothai en waarom bij Thaimar ?

Door onderzoek is aangetoond dat in 90% van de gevallen stress 1 van de grootste veroorzaker is van klachten. Osteothai en Thaise Acupressuur toepassen bij stress gerelateerde klacht is zeer helend.

Thaise Acupressuur en zeker in combinatie met Osteothai en Thaise Yogamassage staat garant voor een succesvolle behandeling. Bij Thamar kunt u terecht voor zo’n behandeling.

w

Chat met een expert

Lukt een chat niet, probeer het met een whatsapp, sms, telefoon of email of boek online

Wat kunt u verwachten bij uw eerste afspraak

Thaimar heeft een aantal locaties. Op dit moment wordt het meeste gebruik gemaakt van de thuispraktijk.  We kunnen altijd gebruik maken van de locatie : “Yogacentrum Yogasite , dr Struijckenstraat”, indien gewenst. 

 

Uitgebreide Intake

Bij de eerste afspraak, bouw ik tijd in voor een intake. Vaak stuur ik na de eerste afspraak een uitgebreide intakeformulier op. Die kunt u invullen en naar ons toe mailen. Met dit formulier kan ik het probleem, en allerlei achterliggende problemen, of probleempjes goed in kaart brengen. Dit is een belangrijk onderdeel van de holistische aanpak.  Naast de Intake is er ook de eerste behandeling. Ook de behandeling zal zoveel mogelijk 60 min in beslag nemen. Dat ligt aan de duur van de intake. 

Plan van aanpak, de duur ( incl uitleg)

Wat is Osteothai ?

Osteothai is een combinatie van Thaise Massagetechnieken en de zachtheid van van Osteopathische aanrakingen.  Osteothai combineert de rijkdom van de lange rek van de spierketens (geïnspireerd door yogahoudingen), en het werk van energielijnen in acupressuur van traditionele Thaise massage. De beoefenaar gebruikt niet alleen zijn handen, maar ook zijn voeten, zijn knieën, zijn ellebogen, die rijke en kleurrijke perspectieven opent. 

Vanuit een holistische benadering van de patiënt werkt de beoefening van osteothai gunstig in op somatische en psychosomatische disfuncties. Dit doordat osteothai zich uit als een symbiose van de osteopathie, de cranio-sacrale en biodynamische benaderingen met de kunst van de Thaise yoga massage.

Bovendien heeft de Thaise yoga massage als een spirituele beoefening zijn wortels in de Vedische filosofie. De beoefening krijgt een extra dimensie doordat deze plaatsvindt in een staat van bewuste aandacht, liefde en mededogen. Op fysiek vlak worden verschillende technieken toegepast waarbij druk en strekkingen (geïnspireerd door yogahoudingen) zowel statisch als ritmisch worden uitgeoefend op de energiebanen en de 5 Kosha’s (de verschillende lichamen of lagen uit de yoga-filosofie, waaronder het fysiek en subtiel/energetisch lichaam).

Osteothai harmoniseert de communicatie tussen de systemen van het menselijk lichaam en raakt bovendien de ‘onnoembare’ plaats aan die iedereen kent en waarin we “onze krachten” cultiveren.

Het doel van Osteothai:

Het werk om weefselspanningen en beperkingen van structurele en articulaire mobiliteit van osteopathie op te heffen .Osteothai wordt beoefend op de grond, op een persoon gekleed. De Osteothai maakt het mogelijk om de patiënt in zijn geheel te benaderen in zijn fysieke, emotionele, energetische en spirituele aspecten.

Tijdens de eerste behandeling zal ik de voorlopige plan van aanpak met u bespreken en voor zover mogelijk ook de aantal behandelingen.

 

Maatwerk, iedereen is uniek

Iedereen is uniek. Niet 1 migraine is hetzelfde. Zo ook bij RSI en frozen shoulders. Er zijn altijd meerdere aanpakken, soorten behandelingen mogelijk. Ik zal veel varieren. De meest succesvolle behandeling zal ik ook het meeste bij u toepassen. Maar vaak is variatie juist goed. 

De massage, de behandeling

De behandeling vindt plaats op een mat. Bij uitzondering kan daarvan worden afgeweken. Tijdens de behandeling heeft u zoveel mogelijk soepele kelding aan. Het is een drukpuntmassage, ( Thaise Acupressuur behandeling ), deze kan stevig zijn. Door mijn ervaring zal ik zelden over uw grenzen heen gaan. De Thaise Yogamassage is iets milder alsook de Osteothai. Naar gelang de klachten, zal ik vaak keizen voor een combi. In overleg met u kan ik kiezen voor alleen de Acupressuur of Osteothai. 

Voorwaarden en Privacy

‘’ Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/''

Na jarenlang intensieve fysiotherapie en belandde ook in het revalidatiecentrum. ten gevolge van een ongeluk . Door deze alternatieve aanpak kan ik iedereen die te maken heeft met (chronische) pijnklachten Marco van harte aanbevelen om eens een dergelijke behandeling te gaan proberen. Gewoon doen!!”

Barbara, feb 2015

Wat een geweldige stretch is Thaise Massage. Een schouder waar RSI in zat en nooit meer helemaal kon bewegen, is met de THaise Stretch massage van Marco Timmers helemaal losgekomen! Een geweldige ervaring!! Marco werkt met handen en voeten en laat mij mijn probleem met die schouder eruit ademen. In en Uit en de stretch wordt steeds krachtiger en opeens laat het lichaam de verkramping los! Je voelt de spier stretchen op een natuurlijke manier! Mooi Werk hoor! Zonder over de grenzen van mijn lichaam te gaan!!!! Helemaal LOS ook nog na enkele dagen!!! Thanks xxxx!"

Marian, feb 2015

De massages van Marco doen er echt toe. Ze helpen mij ontspannen maar verhelpen ook mijn blokkades (klachten) in schouders, nek en armen. Voor dat ik met de massages bij Marco begon had ik last van een minder goed gehoor en de eerste tekenen van RSI. Ik ga nu elke week en die regelmaat zorgt er voor dat ik me weer echt vitaal voel!

Tolja, maart 2016

Contact

(+31) 645794721

marco@thaimar.nl

 

Openingstijden

Ma – Di —Woe  9:00u – 12:00u
Do – Vrij — 9:00u – 17:30pm
Avonduren  — evt in Afspraak. 

Thaimar

Thaimar, Verlaatstraat 10
Breda, 4812 AM

[

Share This
Call Now Button