Migraine

Wat is

Migraine is een chronische aanvalsgewijze (hersen)aandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura’).

De kenmerken bestaan uit 4 fasen: waarschuwings-, aura-, hoofdpijn-, herstelfase. De kloppende hoofdpijn kan 4 tot 72 uur aanhouden en kan gepaard met misselijkheid. Kenmerken van  aurafase ( 5 – 60 min) zijn: – lichtflitsen, vlekken, sterretjes gezichtsvelduitval, tintelingen ( gezicht, been. arm).

Het kan leiden tot ernstige beperkingen in functioneren. De ernst duur en frequentie verschilt per patient.

Reguliere aanpak

Vaak stelt de  huisarts de diagnose. Veelal omvat de behandeling het gebruik van : medicijnen.

Alternatieve aanpak

In Thai Acupressure en ook Chinese medicine.  Soms wordt migraine gezien als , dat het ontstaat door overbelasting van lever, galblaas en de dikke darm , door het eten van te zwaar en te vet voedsel. De uitleg van mijn meester vanuit de Thaise Acupressure ( Healing Treatments), is dat spanningen, blokkades vanuit de buik/maagregio door niet te laten behandelen langzaam omhoog trekt. Wat weer leidt tot verhoogde spanning in rug, schouder , nek en als laatste in hoofd. Het bloed moet dan zoveel moeite doen om het hoofd en hersencellen te bereiken, wat de hoofdpijn zou veroorzaken.

Het braken is het laatste middel van het lichaam om allerlei gifstoffen kwijt te raken. Maar het belangrijkste onderscheid is met de reguliere geneeskunde is  dat het binnen de Thai Acupressure gezien wordt als combinatie, slecht/verkeerd  voedsel en opbouwen van spanningen in het lichaam. Ook is het te genezen. In de reguliere gelooft men dat het niet te genezen is, slechts te verlichten door middel van medicijnen.

In mijn praktijk komt het vaak voor dat mensen al jaren rondlopen met migraine. Dit kan het aantal behandelingen beïnvloeden.

 

Wat wordt er behandeld?

In mijn praktijk en in praktijk Prevente ( in Healthcity Oisterwijk , waar ik op donderdag aanwezig ben ) behandel ik al geruime tijd mensen met migraine. Tot nog toe altijd met succes. Er zijn verschillende protocollen /behandelingen mogelijk. Die in tijd kunnen variëren. Het blijft maatwerk. Gekeken wordt , welke behandeling het meeste aanslaat. Globaal omvat een behandeling verschillende lijnen en acupressuurpunten  rondom het hoofd, nek, bovenkant schouder , rug en benen plus heup en maagstreek..

De lengte van 1 behandeling heeft te maken of de migraine gepaard gaat met braken. De behandeling zonder braken varieert van 1u tot 1,5 u en de behandeling met braken duurt minimaal 1,5u.

 

De duur van de behandeling

De duur is afhankelijk van de ernst en hoelang de behandelde er mee loopt. Het blijft maatwerk. Sommigen zijn binnen 2 tot 4 behandelingen van de hoofdpijn af. Binnen de  Thaise Yogamassage Therapie kan men hier veel aan doen. Naast het wegnemen van de klachten kan de flexibiliteit en ook vitaliteit worden verhoogd. Dit heeft te maken of men de alleen van de hoofdpijn wllt  afkomen, of ook van de klachten, of spanningen die de hoofdpijn uiteindelijk veroorzaakt.

Hieronder een filmpje, een voorbeeld hoe Migraine met Acupressuur behandeld kan worden

.