Frozen Shoulder

Wat is

Er is sprake van een frozen shoulder als schouder zo vast zit dat arm niet verder omhoog komt , in zijwaartse, voorwaartse beweging dan 90 graden.

Dit gaat meestal gepaard met pijn en slapeloze nachten. Het kan enkele maanden duren tot soms een paar jaar..

Reguliere aanpak

Nogal eens wordt er gekozen voor een injectie. In een later stadium voor een operatie onder narcose. Tijdens een operatie wordt de schouder geforceerd los gemaakt. Het voordeel is dat hij los is. het nadeel is dat er van binnen veel beschadigd kan zijn. Het herstel duurt een aantal maanden. Als er al een volledig herstel is. vaak is de bedoeling dat zo’n operatie na ongeveer een jaar wordt uitgevoerd . Soms wordt ook eerder voor zo’n aanpak gekozen.

Alternatieve aanpak

De Thaise Yogamassage kent een succesvolle aanpak bij een frozen shoulder Deze wordt door Thaimar toegepast en met succes. In combinatie met Thaise Acupressuur wordt bij regelmatige behandeling de klacht verholpen. Dat betekent 1 a 2 behandelingen per week, minimaal 3 maanden tot wel een jaar.

Wat wordt er behandeld?

In en rondom de schouder is er sprake van veel (spier)spanning. De nek, schouder en rondom het schouderblad worden eerst goed aangepakt. Daarna worden specifieke punten behandeld. Vaak meerdere keren. Bij elke keer laat het een beetje los en komen we steeds dieper. Ook de rug en arm komen goed aan de orde. Juist zo’n uitgebreide behandeling heeft effect. Tijdens behandeling van het hele komen we veel pijnlijke gebieden tegen. Dit is de bevestiging dat een frozen shoulder niet slechts een locaal probleempje is. Juist door een vaak herhaalde behandeling kan het proces tot staan gebracht worden, zo niet omgekeerd worden. De Thaise Yogamassage is ideaal voor deze klacht, door op veel plaatsen de spanning weg te nemen en de schouder weer los te maken. Vaak kan een operatief ingrijpen worden voorkomen.

De duur van de behandeling

De duur is afhankelijk van de ernst en hoelang de behandelde er mee loopt. Een frozen shoulder is een laatste druppeltje van opgebouwde spanningen ( misschien in een periode van jaren.)  In het westen is men er zich nog niet voldoende van bewust dat lichaamsspanningen een lichaam beetje bij beetje vaster maakt, en dat men via natuurlijke oosterse geneeswijze(n) , zoals Thaise Yogamassage Therapie hier veel aan kan doen. En zodoende veel flexibeler worden en blijven. Daardoor kan men de vitaliteit verhogen.

Hieronder een filmpje van Noam Tyroler van een frozen shoulder treatment.

 

.