Burnout

Thaise massage Therapie bij burnout 

Burnout klachten, en vermoeidheid kunnen prima verholpen met Thaise massage Therapie. Samen met de klant gaan we op zoek naar het ontstaan gedurende de voorliggende jaren. De jarenlange chronische stress  ( oa werkdruk), het weinig rusten  liggen hier vaak aan ten grondslag. Dit zijn slechts een paar van de oorzaken.

Echter door Thaise Massage Therapie keert uw vitaliteit weer redelijk snel terug. Er zijn vaak wel een aantal behandelingen nodig. Burnout klachten ontstaan ook na tientallen jaren van chronische stress.

Wat is

Een definitie: “Het uitsterven van motivatie of stimulans, vooral wanneer iemands toewijding aan een doel of relatie niet de gewenste resultaten hebben”. Burnout heeft veel overeenkomsten met een depressie, en angststoornissen. Het is een niet erkende of gekwalificeerde stoornis. Symptomen van een burnout zijn :

  • minder fysieke energie
  • emotionele uitputting
  • verminderde weerstand
  • minder investering in persoonlijke relaties
  • steeds pessimistischer denken
  • meer ziekteverzuim en ineffcienter werken

Door menig werkgever wordt bij burnout verondersteld, dar er op mentaal niveau er iets aan de hand is. Maar het gaat juist gepaard met veel lichamelijke ongemakken en spanningen. En er gaat jarenlange (werkstress) aan vooraf. De werkgever zet werknemer vaak onderdruk om binnen enkele weken of maanden weer te werken. De werkgever heeft er geen notie van dat genezingsproces soms wel 2 jaar in beslag kan nemen. Door de druk snel aan het werk te gaan, vertraagd hij juist het proces.

Zo heeft men volgens de Chinese Geneeskunde jarenlang teveel aan Yang gehad. Eigenlijk komt het Yin nauwelijks aanbod. Bijvoorbeeld  voelt men zich al schuldig vaal, wanneer men zelfs al een beetje rust neemt.

Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde is een balans van Yang en Yin belangrijk voor een goede gezondheid.

 

Reguliere aanpak

De diagnose wordt meestal door de huisarts gesteld.

Alternatieve aanpak

Thai Acupressure en andere vormen van Thaise Massage zijn een uiterst efficiënte geneeswijze. Verder is het aanbod binnen de alternatieve geneeswijze vrij groot.

 

Wat wordt er behandeld?

In mijn praktijk en bij massagepraktijk Prevente ( in Healthcity Oisterwijk , ) behandel ik al geruime tijd mensen met burnout klachten. Meestal met succes. Echter zijn er binnen de Thaise Massage verschillende soorten behandelingen mogelijk. Zo kan samen met u worden bekeken, welke het meeste aanslaat. Zo blijft het maatwerk.

Duur van de behandeling

De duur is afhankelijk van de ernst van de klachten en hoelang deze bestaan. Maar de  Thaise Yogamassage Therapie is een uiterst efficiente geneeswijze. Ook wordt, behalve het wegnemen van de klachten, de flexibiliteit en vitaliteit van de klant verhoogd.