Massage therapie en Acupressuur

Uitleg

Bij Thaise massage therapie ligt veel nadruk op acupressuur en behandeling van energie banen. In het Thais worden energie banen Sen genoemd. Door acupressuur behandelingen lossen blokkades op in de energie banen. Hierdoor herstelt het  zelfgenezend vermogen van het lichaam en allerlei klachten verdwijnen.

Procedure bij therapeutische behandelingen

De procedure bij Thaise Massagetherapie is als volgt :

  • uitgebreid intake gesprek,
  • een onderzoek
  • massage zelf en
  • een voor- en nameting van het klachtenpatroon. .

Dit is om de behandeling precies af te stemmen op de specifieke klachten van de cliënt

Andere factoren

Klachten worden altijd vanuit een holistisch perspectief behandeld. Daarom is er aandacht voor onderliggende factoren zoals :

  • fysieke,
  • energetische,
  • mentale,
  • emotionele en
  • sociale factoren .

Deze factoren kunnen van invloed zijn op het ontstaan van klachten. Dit is ook de kracht van Thaise massage therapie. Die besteed namelijk aandacht aan alle factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van klachten.

Welke klachten (therapeutische behandelingen):

Thaise Massage helpt bij:

– spanningshoofdpijn en migraine.
– rug-, nek- en schouderklachten als frozen shoulder en impignment klachten.
– pols- en elleboogklachten als tenniselleboog en golversarm, rsi.
– allerhande enkel-, knie- en heupklachten.

Voor elke blessure is er een protocol , dat wil zeggen  een reeks aan acupressuur punten. Massage van de regio plus de acupressuur behandeling is een uiterst krachtige behandelingsvorm van de blessure.

Genoemde klachten kunnen door deze behandelingen effectief  en snel verholpen worden.Er zijn voorbeelden van dat mensen via een paar acupressuur behandeling in een week van de klachten verholpen waren. Terwijl voor die diezelfde klachten normaliter langere behandelingstijden staan.

Via onderstaande link is er een video zien van een behandeling van een tennis elleboog. Het is een vrij lange video. Binnenkort zal ik een kortere video als voorbeeld tonen.

Er zijn in de Thaise Massage vele protocollen. Noam heeft er een stel in een boek beschreven. Maar er zijn ook veel ongeschreven. Thaise Massage is van oudsher een massage welke persoonlijk werd overgebracht.. Hieronder dus de link van de behandeling van een tennis elleboog, van Noam Tyroler