Parkinson.

Behandeling bij Thaimar gaat achteruitgang tegen

Een voorbeeld van Osteothai & dynamische thaise massage

In de video zie je voorbeeld van Osteothai. Osteothai technieken en principes pas ik veel toe naast Thaise Acupressuur bij behandeling van klachten. Zie ook de website van mijn leraar : Osteothai Thierry Bienfassant

Waarom Parkinson behandeling en waarom bij Thaimar ?

Osteothai en Thaise Acupressuur toepassen is zeer helend bij allerlei klachten

Juist Osteothai , als combi tussen Osteopathie en Thaise Massage technieken werkt heilzaam en verzachtend op lichaamsgebieden die tijdens Parkinson verstarren.  Bij Thamar kunt u terecht voor zo’n behandeling. ( zie ook Plan van Aanpak )

w

Chat met een expert

Lukt een chat niet, probeer het met een whatsapp, sms, telefoon of email of boek online

Wat kunt u verwachten bij uw eerste afspraak

Thaimar heeft een aantal locaties. Op dit moment wordt het meeste gebruik gemaakt van de thuispraktijk.  We kunnen altijd gebruik maken van de locatie : “Yogacentrum Yogasite , dr Struijckenstraat”, indien gewenst. 

 

Uitgebreide Intake

Bij de eerste afspraak, bouw ik tijd in voor een intake. Vaak stuur ik na de eerste afspraak een uitgebreide intakeformulier op. Die kunt u invullen en naar ons toe mailen. Met dit formulier kan ik het probleem, en allerlei achterliggende problemen, of probleempjes goed in kaart brengen. Dit is een belangrijk onderdeel van de holistische aanpak.  Naast de Intake is er ook de eerste behandeling. Ook de behandeling zal zoveel mogelijk 60 min in beslag nemen. Dat ligt aan de duur van de intake. 

Plan van aanpak, de duur ( incl uitleg)

Parkinson

Onderzoek in Amerika, toont aan dat door intensieve massage therapie, waaronder Thaise massage Therapie valt, verbetering van de effecten geconstateerd wordt bij mensen met Parkinson.

Naast Intensieve massage therapie hoort ook yoga, meditatie, zwemmen, dansen tot de groep die negatieve effecten bij Parkinson tegengaat. Let wel verbetering in negatieve effecten is niet hetzelfde als genezen. Dit in tegenstelling bij RSI, waar wel genezing geconstateerd wordt. Maar verlichting kunnen bieden aan mensen met Parkinson, hun fysieke achteruitgang tegengaan met Thaise Yogamassage therapie  is al heel belangrijk. Thaise YogamassageTherapie, is een combinatie van massage en lichte yogastrekkingen. Ook meditatie kan worden meegenomen tijdens de therapie.

Ook mijn ervaring, in mijn praktijk, is dat bij Parkinsonpatienten door Thaise Yogamassage icm Osteothai, stilstand in de achteruitgang bij Parkinson geconstateerd wordt. Oftewel heb ik ook geconstateerd dat de Thaise Yogamassage een effectief middel is in behandeling van de bijwerkingen bij de ziekte van parkinson.

In de behandeling van Parkinsonpatienten kies ik vaak voor 1 behandeling van per week. Daarbij moedig ik ze zoveel mogelijk beweging ( fietsen of wandelen) en yoga oefeningen aan. Intensievere behandeling is eigenlijk gewenst maar dat is vrij kostbaar.

zie ook een interessante  homeopathische kijk op parkinson via :infowebweistra

 

Opmerking: de therapie treedt niet in plaats van medicijnen , maar is complementair.

Maatwerk, iedereen is uniek

Iedereen is uniek. Niet 1 migraine is hetzelfde. Zo ook bij RSI en frozen shoulders. Er zijn altijd meerdere aanpakken, soorten behandelingen mogelijk. Ik zal veel varieren. De meest succesvolle behandeling zal ik ook het meeste bij u toepassen. Maar vaak is variatie juist goed. 

De massage, de behandeling

De behandeling vindt plaats op een mat. Bij uitzondering kan daarvan worden afgeweken. Tijdens de behandeling heeft u zoveel mogelijk soepele kelding aan. Het is een drukpuntmassage, ( Thaise Acupressuur behandeling ), deze kan stevig zijn. Door mijn ervaring zal ik zelden over uw grenzen heen gaan. De Thaise Yogamassage is iets milder alsook de Osteothai. Naar gelang de klachten, zal ik vaak keizen voor een combi, maar grotendeels zal gwerkt worden met Osteothai . In overleg met u kunnen we steeds een optimale keuze maken 

Voorwaarden en Privacy

‘’ Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/''

Na jarenlang intensieve fysiotherapie en belandde ook in het revalidatiecentrum. ten gevolge van een ongeluk . Door deze alternatieve aanpak kan ik iedereen die te maken heeft met (chronische) pijnklachten Marco van harte aanbevelen om eens een dergelijke behandeling te gaan proberen. Gewoon doen!!”

Barbara, feb 2015

Wat een geweldige stretch is Thaise Massage. Een schouder waar RSI in zat en nooit meer helemaal kon bewegen, is met de THaise Stretch massage van Marco Timmers helemaal losgekomen! Een geweldige ervaring!! Marco werkt met handen en voeten en laat mij mijn probleem met die schouder eruit ademen. In en Uit en de stretch wordt steeds krachtiger en opeens laat het lichaam de verkramping los! Je voelt de spier stretchen op een natuurlijke manier! Mooi Werk hoor! Zonder over de grenzen van mijn lichaam te gaan!!!! Helemaal LOS ook nog na enkele dagen!!! Thanks xxxx!"

Marian, feb 2015

De massages van Marco doen er echt toe. Ze helpen mij ontspannen maar verhelpen ook mijn blokkades (klachten) in schouders, nek en armen. Voor dat ik met de massages bij Marco begon had ik last van een minder goed gehoor en de eerste tekenen van RSI. Ik ga nu elke week en die regelmaat zorgt er voor dat ik me weer echt vitaal voel!

Tolja, maart 2016

Contact

(+31) 645794721

marco@thaimar.nl

 

Openingstijden

Ma – Di —Woe  9:00u – 12:00u
Do – Vrij — 9:00u – 17:30pm
Avonduren  — evt in Afspraak. 

Thaimar

Thaimar, Verlaatstraat 10
Breda, 4812 AM

[

Share This
Call Now Button