Migraine.

Behandeling bij Thaimar neemt de hoofdpijn weg en zorgt voor een structurele verbetering

Voorbeeld van een Migraine behandeling

In de video is een Thaise Acupressuur behandeling te zien van Migraine. .

Waarom voor Migraine bij Thaimar ?

Door onderzoek is aangetoond dat in 90% van de gevallen stress 1 van de grootste veroorzaker is van klachten. Migraine is een stress gerelateerde klacht.

Thaise Acupressuur en zeker in combinatie met Osteothai en Thaise Yogamassage staat garant voor een succesvolle behandeling. Bij Thamar kunt u terecht voor zo’n behandeling.

w

Chat met een expert

Lukt een chat niet, probeer het met een whatsapp, sms, telefoon of email of boek online

Wat kunt u verwachten bij uw eerste afspraak

Thaimar heeft een aantal locaties. Op dit moment wordt het meeste gebruik gemaakt van de thuispraktijk.  We kunnen altijd gebruik maken van de locatie : “Yogacentrum Yogasite , dr Struijckenstraat”, indien gewenst. 

 

Uitgebreide Intake

Bij de eerste afspraak, bouw ik tijd in voor een intake. Vaak stuur ik na de eerste afspraak een uitgebreide intakeformulier op. Die kunt u invullen en naar ons toe mailen. Met dit formulier kan ik het probleem, en allerlei achterliggende problemen, of probleempjes goed in kaart brengen. Dit is een belangrijk onderdeel van de holistische aanpak.  Naast de Intake is er ook de eerste behandeling. Ook de behandeling zal zoveel mogelijk 60 min in beslag nemen. Dat ligt aan de duur van de intake.

 

Wat is

Migraine is een chronische aanvalsgewijze (hersen)aandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura’).

De kenmerken bestaan uit 4 fasen: waarschuwings-, aura-, hoofdpijn-, herstelfase. De kloppende hoofdpijn kan 4 tot 72 uur aanhouden en kan gepaard met misselijkheid. Kenmerken van  aurafase ( 5 – 60 min) zijn: – lichtflitsen, vlekken, sterretjes gezichtsvelduitval, tintelingen ( gezicht, been. arm).

Het kan leiden tot ernstige beperkingen in functioneren. De ernst duur en frequentie verschilt per patient.

Plan van aanpak, de duur ( incl uitleg)

Tijdens de eerste behandeling zal ik de voorlopige plan van aanpak met u bespreken en voor zover mogelijk ook de aantal behandelingen.

Plan van aanpak

In mijn praktijk en in praktijk Prevente ( in Healthcity Oisterwijk , waar ik op donderdag aanwezig ben ) behandel ik al geruime tijd mensen met migraine. Tot nog toe altijd met succes. Er zijn verschillende protocollen /behandelingen mogelijk. Die in tijd kunnen variëren. Het blijft maatwerk. Gekeken wordt , welke behandeling het meeste aanslaat. Globaal omvat een behandeling verschillende lijnen en acupressuurpunten  rondom het hoofd, nek, bovenkant schouder , rug en benen plus heup en maagstreek..

De lengte van 1 behandeling heeft te maken of de migraine gepaard gaat met braken. De behandeling zonder braken varieert van 1u tot 1,5 u en de behandeling met braken duurt minimaal 1,5u.

Duur van de behandeling

De duur is afhankelijk van de ernst en hoelang de behandelde er mee loopt. Het blijft maatwerk. Sommigen zijn binnen 2 tot 4 behandelingen van de hoofdpijn af. Binnen de  Thaise Yogamassage Therapie kan men hier veel aan doen. Naast het wegnemen van de klachten kan de flexibiliteit en ook vitaliteit worden verhoogd. Dit heeft te maken of men de alleen van de hoofdpijn wllt  afkomen, of ook van de klachten, of spanningen die de hoofdpijn uiteindelijk veroorzaakt.

 

 

Maatwerk, iedereen is uniek

Iedereen is uniek. Niet 1 migraine is hetzelfde. Zo ook bij RSI en frozen shoulders. Er zijn altijd meerdere aanpakken, soorten behandelingen mogelijk. Ik zal veel varieren. De meest succesvolle behandeling zal ik ook het meeste bij u toepassen. Maar vaak is variatie juist goed. 

De massage, de behandeling

De behandeling vindt plaats op een mat. Bij uitzondering kan daarvan worden afgeweken. Tijdens de behandeling heeft u zoveel mogelijk soepele kelding aan. Het is een drukpuntmassage, ( Thaise Acupressuur behandeling ), deze kan stevig zijn. Door mijn ervaring zal ik zelden over uw grenzen heen gaan. De Thaise Yogamassage is iets milder alsook de Osteothai. Naar gelang de klachten, zal ik vaak keizen voor een combi. In overleg met u kan ik kiezen voor alleen de Acupressuur of Osteothai.

Alternatieve Aanpak

In Thai Acupressure en ook Chinese medicine.  Soms wordt migraine gezien als , dat het ontstaat door overbelasting van lever, galblaas en de dikke darm , door het eten van te zwaar en te vet voedsel. De uitleg van mijn meester vanuit de Thaise Acupressure ( Healing Treatments), is dat spanningen, blokkades vanuit de buik/maagregio door niet te laten behandelen langzaam omhoog trekt. Wat weer leidt tot verhoogde spanning in rug, schouder , nek en als laatste in hoofd. Het bloed moet dan zoveel moeite doen om het hoofd en hersencellen te bereiken, wat de hoofdpijn zou veroorzaken.

Het braken is het laatste middel van het lichaam om allerlei gifstoffen kwijt te raken. Maar het belangrijkste onderscheid is met de reguliere geneeskunde is  dat het binnen de Thai Acupressure gezien wordt als combinatie, slecht/verkeerd  voedsel en opbouwen van spanningen in het lichaam. Ook is het te genezen. In de reguliere gelooft men dat het niet te genezen is, slechts te verlichten door middel van medicijnen.

In mijn praktijk komt het vaak voor dat mensen al jaren rondlopen met migraine. Dit kan het aantal behandelingen beïnvloeden.

Voorwaarden en Privacy

Na jarenlang intensieve fysiotherapie en belandde ook in het revalidatiecentrum. ten gevolge van een ongeluk . Door deze alternatieve aanpak kan ik iedereen die te maken heeft met (chronische) pijnklachten Marco van harte aanbevelen om eens een dergelijke behandeling te gaan proberen. Gewoon doen!!”

Barbara, feb 2015

Wat een geweldige stretch is Thaise Massage. Een schouder waar RSI in zat en nooit meer helemaal kon bewegen, is met de THaise Stretch massage van Marco Timmers helemaal losgekomen! Een geweldige ervaring!! Marco werkt met handen en voeten en laat mij mijn probleem met die schouder eruit ademen. In en Uit en de stretch wordt steeds krachtiger en opeens laat het lichaam de verkramping los! Je voelt de spier stretchen op een natuurlijke manier! Mooi Werk hoor! Zonder over de grenzen van mijn lichaam te gaan!!!! Helemaal LOS ook nog na enkele dagen!!! Thanks xxxx!"

Marian, feb 2015

De massages van Marco doen er echt toe. Ze helpen mij ontspannen maar verhelpen ook mijn blokkades (klachten) in schouders, nek en armen. Voor dat ik met de massages bij Marco begon had ik last van een minder goed gehoor en de eerste tekenen van RSI. Ik ga nu elke week en die regelmaat zorgt er voor dat ik me weer echt vitaal voel!

Tolja, maart 2016

Contact

(+31) 645794721

marco@thaimar.nl

 

Openingstijden

Ma – Di —Woe  9:00u – 12:00u
Do – Vrij — 9:00u – 17:30pm
Avonduren  — evt in Afspraak. 

Thaimar

Thaimar, Verlaatstraat 10
Breda, 4812 AM

Share This
Call Now Button